perjantai 17. kesäkuuta 2011

Bussisäätöä

Avajaisiin on reilut 30 tuntia ja on epätodellisen rento olo. Johtuu osittain ehkä, että olemme vielä Helsingissä ja Hangon avautuminen ei vielä ole konkretisoitunut. Juhliin on ilmoittautunut lähes 400 vierasta ja kaikki valmistelut ovat viimeistelyä vaille valmiina.

Kuvittelimme oppivamme viime vuoden avajaisista monta pikku niksiä.
Viime vuonna järjestimme bussikuljetuksen Helsingistä Hankoon ja yöllä takaisin. Reilut 80 vierasta ilmoitti ilahtuneena käyttävänsä kyytitarjoustamme. Tosin kollegat ja monet muut opettivat, että ihan turhaa maksaa reilua tuhatta euroa bussista. Ne, jotka haluavat tulla bileisiin, tulevat joka tapauksessa. Halusimme kuitenkin saada mahdollisimman monia Casinon ystävää mukaan. Monille esimerkiksi lastenhoito toimii helpommin, kun lasten vanhemmat tai ainakin toinen kotiutuu aamuun mennessä omaan pesään.

Viime avajaisten juhlabussit starttasivat Helsingin keskustasta, mutta matkustajamäärä olikin pudonnut puoleen. Olimme vielä juhlapäivänä pyytäneet tekstiviestivahvistusta: ” Osallistutko kuljetukseen K=kyllä ja E=en. Yllättävän monet akateemisesti oppineet kokivat tehtävän vaikeaksi ja kertoivat jälkikäteen hieman häpeillen vastanneensa K, vaikka tarkoittivat E. Kaksi puolityhjää bussia köröttelivät edestakaisin Helsinki-Hanko reitit.

Tänä vuonna keksimme mielestämme fiksun vaihtoehdon. Nimellinen kymmenen euron varausmaksu maksetaan hyväntekeväisyyteen ja maksu toimii matkalippuna. Puhdas Meri –hanke sopii merelliseen Hankoon. Jos bussimatka jäisi käyttämättä, rahoilla on kuitenkin pelastettu pala Itämerta. Eräpäivään mennessä yhdeksän ihmistä oli maksanut bussimaksun.

Aloimme huhuilla muistutusmeileillä potentiaalisia osanottajia. Niitä, jotka olivat maininneet tulevansa bussikuljetuksella. Ryhmään kuului reilut 50 henkilöä. Ripeästi bussipaikat täyttyivätkin muistuttelujen jälkeen. Monet olivat jo keksineet muitakin kuljetustapoja tai päättäneet yöpyä Hangossa.

Edeltävänä päivänä luin suurennuslasilla maksaneiden listaa ja edelleen muutamia varmojen tulijoiden nimiä puuttui listalta. Joillekin oli myös ollut hankaluuksia ymmärtää, että 10 euron maksu tarkoitti per henkilö. Matkabussin kooksi oli sovittu 60 hengen auto. Osanottajien yhteissaldo oli 61.

Seurasi pohdintaa, uskaltaako luottaa lentoyhtiöiden 105 prosentin myyntitaktiikkaan, koska viime hetken peruutuksia tulee joka tapauksessa. Kauhukuva, että juhlatamineissa bussia odottavat vieraat pettyisivät liian pieneen bussiin, oli liian pelottava. Päivää ennen h-hetkeä, saimme kasvatettua bussin 69-paikkaiseksi. Muutaman peruutuspaikan jälkeen ja viime hetken vääntöjenkin jälkeen, bussiin jää muutama ylimääräinen paikka.

Jos vaikka joku olisi unohtanut ilmoittautua kyytiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti